Skanūs - lengvi pusryčiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Manau kiekvienas iš mūsų rytą pradedame su mintimi “Kaip norėčiau, kad ant stalo garuotu skanūs pusryčiai” ir dažniausiai tikimės, kad juos kažkas kitas pagamins mums. Netingėkite ir patys pasigaminkite skanius ir lengvus pusryčius.
Ingredientai
- Miltai 100 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 300 ml
- Apelsinai 1 vnt
- Sviestas 25 g
- Cukrus 25 g
- Braškės 250 g
- Likeris apelsinų 45 g
- Grietinėlė 200 ml
- Cukraus pudra 1 šaukštas (-ai)
- Vanilės esencija 2 ml
Eiga
- Persijokite miltus per sietelį su druska, centre padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir supilkite pusę pieno, likusį po truputį supilkite maišydama. Palaikykite 30 min. Iš paruoštos tešlos iškepkite lietinius.
- Nulupkite apelsino žievelę ir atskirkite skilteles. Grietinėlę suplakite su cukraus pudra ir vanilės esencija iki standumo. Keptuvėje ištirpinkite sviestą su cukrumi, sudėkite pusiau supjaustytas braškes, apelsinų skilteles ir ant stiprios ugnies virkite 30 s.
- Tada nuimkite nuo ugnies ir supilkite likerį. Lietinius sulankstykite pusiau, apliekite braškėmis ir apelsinais. Patiekite su grietinėle.