Skaniausias Velykų receptas - Velykų avinėlis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Norite kažko ypatingo ir stulbinančio savo Velykų stalui? Paruoškite šį patiekalą, pasinaudodami šiuo receptu!
Ingredientai
- Miltai 500 ml
- Sausos mielės 1 pakuotė (-ės)
- Cukrus 100 g
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Sviestas 100 g
- Pienas 200 ml
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Lazdyno riešutai 1 vnt
Eiga
- Mieles ištrinti su cukrumi ir 3 šaukštais pieno. Palikti 15-ai minučių, kol susidarys "kepurėlė".
- Iš likusių produktų užmaišyti tešlą. Į ją įmaišyti mieles. Tešlą labai gerai išminkyti. Pastatyti šiltai, kad padvigubėtų. Maždaug 1-ai valandai.
- Tešlą perminkyti. Iškočioti 1cm storio blyną.
- Uždėti avytės trafaretą. Apipjauti aplink.
- Išpjautos avytės pagrindą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu.
- Iš likusios tešlos rankomis formuoti mažus rutuliukus ir lipdyti prie avytės pagrindo.
- Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.
- Trynį išplakti su pienu. Ištepti avytės paviršių.
- Dėti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Iškepusį gausiai pabarstyti cukraus pudra.