Skaniausia pasaulyje pica su krevetėmis
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Gurmaniško skonio pica su krevetėmis pietums arba vakarienei. Greita, paprasta, tačiau labai labai skanu.
Ingredientai
- Pomidorų padažas Pagal skonį
- Picos tešla 400 g
- Alyvuogės Pagal skonį
- Krevetės 150 g
- Parmezano, mocarelos, pelėsinis ir pan. sūriai Pagal skonį
- Špinatai Pagal skonį
- Artišokas Pagal skonį
- Vyšniniai pomidoriukai Pagal skonį
Eiga
- Pasiruošiame picų papločius iš picų tešlai skirto mišinio pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Paliekame ją apie 1 val., kad iškiltų.
- Krevetes pakepiname svieste su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir norimomis daržovėmis (artišoku ar pan., tačiau vyšninių pomidoriukų nekepame). Išspaudžiame ir supilame pusės citrinos sultis į keptuvę arba prieš tai pamarinuojame krevetes apie pusvalandį citrinos marinate. Kai kepame arba prieš marinuodami krevetes, apibarstome jas druska ir pipirais. Kepiname apie 10 minučių.
- Ištepame picų papločius pomidorų padažu ir sudedame ant picos kepintas daržoves ir krevetes.
- Po to sudedame įvairius sūrius: pelėsinį, mocarela, parmezano, fermentinį ir pan. Taip pat špinato lapelius, vyšninius pomidoriukus, alyvuoges.
- Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame apie 20 minučių.
- Skanaus!