Šimtalapis su varške

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus šimtalapis su varške, tiems, kas nemėgsta tradicinio šimtalapio su aguonomis, arba kas nori paįvairinti ir išbandyti kitokį šimtalapio gaminimo būdą.

Ingredientai

  • Sviestas 4 šaukštas (-ai)
  • Miltai 5 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Varškė 450 g
  • Medus 3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Citrinos žievelės 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 4 – 5 šaukštus šilto vandens ir 1,5 šaukšto sviesto.
  2. Uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite. Sutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite su dviem išplaktais kiaušiniais, medumi, cukrumi, druska. Iškočiokite tešlą plonu sluoksniu ir ištepkite likusiu sviestu.
  3. Ant viršaus sudėkite įdarą, išlyginkite, o prie kraštų palikite 1,5 centimetro pločio kraštą.
  4. Susukite tešlą su įdaru į vyniotinį, kraštus užspauskite. Paskui susukite vyniotinį ratu, įdėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu.
  5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 – 40 minučių.

Panašūs receptai