Šimtalapis su varške
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 15, 2017
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus šimtalapis su varške, tiems, kas nemėgsta tradicinio šimtalapio su aguonomis, arba kas nori paįvairinti ir išbandyti kitokį šimtalapio gaminimo būdą.
Ingredientai
- Sviestas 4 šaukštas (-ai)
- Miltai 5 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 450 g
- Medus 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Citrinos žievelės 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 4 – 5 šaukštus šilto vandens ir 1,5 šaukšto sviesto.
- Uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite. Sutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite su dviem išplaktais kiaušiniais, medumi, cukrumi, druska. Iškočiokite tešlą plonu sluoksniu ir ištepkite likusiu sviestu.
- Ant viršaus sudėkite įdarą, išlyginkite, o prie kraštų palikite 1,5 centimetro pločio kraštą.
- Susukite tešlą su įdaru į vyniotinį, kraštus užspauskite. Paskui susukite vyniotinį ratu, įdėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 – 40 minučių.