Šilkinis moliūgų pyragas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val. 30 min.
Labai neįprastas pyragas – tankus, saldus, šilkinės tekstūros.
Ingredientai
- Moliūgo minkštimas 750 g
- Pienas 400 ml
- Kiaušiniai 3 vnt
- Miltai 250 g
- Vanilinis cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Cukrus 50 g
- Sviestas 100 g
Eiga
- Moliūgą supjaustome 1 cm dydžio kubeliais, suberiame į puodą ar keptuvę ir troškiname apie 40 min., kol masė bus vientisa. Vėliau atvėsiname iki kambario temperatūros.
- Pieną supilame į atskirą keptuvę, įberiame cukraus bei vanilinio cukraus. Kaitiname, kol cukrus ištirps. Tada atvėsiname iki kambario temperatūros.
- Į moliūgų masę įmušame kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio viską gerai išmaišome, supilame pieną, lydytą sviestą, suberiame persijotus miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
- Pasirinktą kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 – 2val. Galime patikrinti mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Jei viršus pradės per daug skrusti, reikia uždengti folija.
- Skanaus!