Šilkinis moliūgų pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val. 30 min.

Labai neįprastas pyragas – tankus, saldus, šilkinės tekstūros.

Ingredientai

  • Moliūgo minkštimas 750 g
  • Pienas 400 ml
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Miltai 250 g
  • Vanilinis cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 50 g
  • Sviestas 100 g

Eiga

  1. Moliūgą supjaustome 1 cm dydžio kubeliais, suberiame į puodą ar keptuvę ir troškiname apie 40 min., kol masė bus vientisa. Vėliau atvėsiname iki kambario temperatūros.
  2. Pieną supilame į atskirą keptuvę, įberiame cukraus bei vanilinio cukraus. Kaitiname, kol cukrus ištirps. Tada atvėsiname iki kambario temperatūros.
  3. Į moliūgų masę įmušame kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio viską gerai išmaišome, supilame pieną, lydytą sviestą, suberiame persijotus miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
  4. Pasirinktą kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 – 2val. Galime patikrinti mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Jei viršus pradės per daug skrusti, reikia uždengti folija.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!