Silkės su morkomis ir pomidorų tyre
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Silkė 4 vnt
- Morkos 300 g
- Svogūno roputės 3 vnt
- Aliejus Pagal skonį
- Pomidorai 4 vnt
- Malti pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Silkes nudoroti, nulupti odelę ir pašalinti kaulus. Morkas sutrinti stambia trintuve, svogūnus supjaustyti žiedeliais. Morkas ir svogūnus patroškinti aliejuje, kol suminkštės.
- Po to į juos supilti pomidorų tyrę ar sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, pipirus, druską, cukrų ir troškinti, kol pomidorai suminkštėja.
- Giliame pusdubenyje dėti sluoksniais karštą morkų – svogūnų masę ir silkių puseles. Paskutinis sluoksnis turi būti daržovių. Paviršių sulyginti ir atvėsinti.
- Puošti iki auksinės spalvos aliejuje pakepintais svogūnų žiedeliais.