Silkės su morkomis ir pomidorų tyre

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Silkė 4 vnt
  • Morkos 300 g
  • Svogūno roputės 3 vnt
  • Aliejus Pagal skonį
  • Pomidorai 4 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Silkes nudoroti, nulupti odelę ir pašalinti kaulus. Morkas sutrinti stambia trintuve, svogūnus supjaustyti žiedeliais. Morkas ir svogūnus patroškinti aliejuje, kol suminkštės.
  2. Po to į juos supilti pomidorų tyrę ar sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, pipirus, druską, cukrų ir troškinti, kol pomidorai suminkštėja.
  3. Giliame pusdubenyje dėti sluoksniais karštą morkų – svogūnų masę ir silkių puseles. Paskutinis sluoksnis turi būti daržovių. Paviršių sulyginti ir atvėsinti.
  4. Puošti iki auksinės spalvos aliejuje pakepintais svogūnų žiedeliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!