Silkė su krapais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Paprastas silkės receptas, marinuotos acte su svogūnais. Patiekiama su krapais.
Ingredientai
- Silkė sūdyta 450 g
- Krapai 55 g
- Nemalti pipirai 10 g
- Svogūnas 2 vnt
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Actas arba vyno actas 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Trumpai pamirkytą silkę nuvalykite, išimkite visus kaulus, supjaustykite gabalėliais, dėkite į stiklainį su svogūnais ir pipirais.
- Užvirkite 8 šaukštus vandens su cukrumi, actu.
- Ant silkės sudėtkite krapus, užpilkite ataušintą marinatą, uždenkite ir 1-2 dienas palaikyti šaldytuve, kad silkė pasimarinuotų.
- Skanaus.