Silkė su kiaušiniais, burokais ir grybais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus šventinės silkės su grybais, burokais ir kiaušiniais receptas, bei ypatingu žolelių padažu.
Ingredientai
- Silkių juostelės 4 vnt
- Burokėliai 4 kg
- Kiaušiniai 3 vnt
- Alyvuogių aliejus 40 ml
- Citrinų sultys Pagal skonį
- Grybai marinuoti, arba džiovinti Pagal skonį
- Bulvės 3 vnt
- Svogūnas Pagal skonį
- Džiovinti obuoliai Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Grybus ir džiovintus obuolius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti.
- Bulves išvirkite su lupenomis. Burokėlius taip pat išvirkite.
- Keptuvę įkaitinkite, supilkite aliejų ir sudėkite grybus, džiovintus obuolius, svogūną, šiek tiek viską pakepinkite, padruskinkite, papipirinkite.
- Burokėlius susmulkinkite, sumaišykite su atvėsusiu keptuvės turiniu, išspaudžiame citrinos sulčių.
- Sumaišome žolelių majonezą: saujelė krapų, saujelė petražolių, kaparėliai pagal skonį arba marinuoti agurkėliai kokie 2 vnt., 3 šaukštai majonezo. Visas sudedamąsias dalis sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos žalsvos masės arba susmulkiname peiliu.
- Bulves nulupame, supjaustome riekelėmis.Ant lėkštės išdėliojame bulvių riekeles, uždedame po šaukštelį žolelių majonezo.
- Sudedame gražiai silkę, šalia gražiai dedame supjaustytus kiaušinius, ant viršaus burokėlių ir grybų mišinį, papuošiame krapais.
- Skanaus.