Silkė su karštomis bulvėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Paprasta lietuviška silkė, patiekiama su karštomis bulvėmis.
Ingredientai
- Silkių filė 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Pipirai nesmulkinti 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 8 šaukštas (-ai)
- Actas arba 1 citrinos rūgštis Pagal skonį
- Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Petražolės Pagal skonį
- Paprika Pagal skonį
- Bulvės 4 vnt
Eiga
- Silkę supjaustykite, sudėkite supjaustytus svogūnus, pipirus, papriką.
- Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, actą, cukrų, druską ir supilkite ant silkės. Palikite pasimarinuoti kelioms valandoms.
- Patiekite su karštomis bulvėmis, papuoškite petražolėmis. Galite valgyti su grietine.
- Skanaus.