Silkė su karštomis bulvėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paprasta lietuviška silkė, patiekiama su karštomis bulvėmis.

Ingredientai

  • Silkių filė 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Pipirai nesmulkinti 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 8 šaukštas (-ai)
  • Actas arba 1 citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Petražolės Pagal skonį
  • Paprika Pagal skonį
  • Bulvės 4 vnt

Eiga

  1. Silkę supjaustykite, sudėkite supjaustytus svogūnus, pipirus, papriką.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, actą, cukrų, druską ir supilkite ant silkės. Palikite pasimarinuoti kelioms valandoms.
  3. Patiekite su karštomis bulvėmis, papuoškite petražolėmis. Galite valgyti su grietine.
  4. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!