Silkė su grybais ir obuoliais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingas silkutės receptas su grybais ir obuoliais. Jeigu norite, taip pat galite įdėti ir burokėlių. Patiekiama su bulvėmis.
Ingredientai
- Silkių filė 6 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Grybai 40 g
- Obuoliai švieži arba džiovinti Pagal skonį
- Citrinų sultys Pagal skonį
- Burokėliai 3 vnt
- Bulvės, jas virkite su lupenomis 3 vnt
Eiga
- Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnai kiek suminkštės.
- Po to sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar pakepkite.
- Galite taip pat įdėti virtų burokėlių. Juos supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su prieš tai keptais ingredientais kuomet kiek pravės.
- Jeigu norite, galite valgyti su žolelių majonezu. Jam reikėtų: saujos krapų, petražolių, vieno marinuoto agurko, 4 šaukštų majonezo. Viską susmulkinkite su kombainu. Jeigu yra poreikis, pasidarykite daugiau padažo.
- Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.
- Skanaus.