Silkė su grybais ir obuoliais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingas silkutės receptas su grybais ir obuoliais. Jeigu norite, taip pat galite įdėti ir burokėlių. Patiekiama su bulvėmis.

Ingredientai

  • Silkių filė 6 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Grybai 40 g
  • Obuoliai švieži arba džiovinti Pagal skonį
  • Citrinų sultys Pagal skonį
  • Burokėliai 3 vnt
  • Bulvės, jas virkite su lupenomis 3 vnt

Eiga

  1. Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnai kiek suminkštės.
  4. Po to sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar pakepkite.
  5. Galite taip pat įdėti virtų burokėlių. Juos supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su prieš tai keptais ingredientais kuomet kiek pravės.
  6. Jeigu norite, galite valgyti su žolelių majonezu. Jam reikėtų: saujos krapų, petražolių, vieno marinuoto agurko, 4 šaukštų majonezo. Viską susmulkinkite su kombainu. Jeigu yra poreikis, pasidarykite daugiau padažo.
  7. Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  8. Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.
  9. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!