Šilauogių uogienė su raudonaisiais serbentais

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Galėčiau valgyti ir valgyti !

Ingredientai

  • Raudonieji serbentai 300 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį
  • Šilauogės 1 kg

Eiga

  1. Iš cukraus ir vandens verdamas sirupas (naudojant serbentų sultis, , sirupas verdamas su sultimis, vandens pilti nebereikia).
  2. Į verdantį sirupa, suberiamos šilauogės ir raudonųjų serbentų uogos.
  3. Verdama ant silpnos liepsnos pastoviai nugraibant susidariusias putas 20-25 min., laiką skaičiuojant nuo užvirimo pradžios.
  4. Atvėsinta uogienė išpilstoma į sausus iškaitintus stiklainius, paviršių pridengiant spirituotu pergamento popieriumi.
  5. Stiklainiai užsukami ar uždengiami plastmasiniais dangteliais. Uogienė laikoma tamsioje ir vėsioje patalpoje. (Išeiga 1,4 l).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!