Šilauogių uogienė su raudonaisiais serbentais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Galėčiau valgyti ir valgyti !
Ingredientai
- Raudonieji serbentai 300 g
- Cukrus Pagal skonį
- Vanduo Pagal skonį
- Šilauogės 1 kg
Eiga
- Iš cukraus ir vandens verdamas sirupas (naudojant serbentų sultis, , sirupas verdamas su sultimis, vandens pilti nebereikia).
- Į verdantį sirupa, suberiamos šilauogės ir raudonųjų serbentų uogos.
- Verdama ant silpnos liepsnos pastoviai nugraibant susidariusias putas 20-25 min., laiką skaičiuojant nuo užvirimo pradžios.
- Atvėsinta uogienė išpilstoma į sausus iškaitintus stiklainius, paviršių pridengiant spirituotu pergamento popieriumi.
- Stiklainiai užsukami ar uždengiami plastmasiniais dangteliais. Uogienė laikoma tamsioje ir vėsioje patalpoje. (Išeiga 1,4 l).