Šilauogių marmeladas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg
  • Cukrus 1 kg

Eiga

  1. Švarios uogos uždengtame inde ant silpnos ugnies kaitinamos kol išsiskiria sultys.
  2. Po to sumalamos mikseriu ar pertrinamos per sietelį.
  3. Į masę suberiamas cukrus ir ant silpnos liepsnos, pastoviai maišant verdama, kol atšoka nuo sienelių ir dugno.
  4. Išviręs šilauogim marmeladas sukrečiamas į pergamentiniu popieriumi ar folija išklotą tarą - dėžutę.
  5. Išlyginus paviršių, masė truputį apdžiovimama karštoje orkaitėje.
  6. Marmeladas laikomas sandariai uždarytoje taroje, sausoje ir vėsioje patalpoje. Į stalą pateikiamas supjaustytas figūriniais gabalėliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!