Šilauogių marmeladas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Šilauogės 1 kg
- Cukrus 1 kg
Eiga
- Švarios uogos uždengtame inde ant silpnos ugnies kaitinamos kol išsiskiria sultys.
- Po to sumalamos mikseriu ar pertrinamos per sietelį.
- Į masę suberiamas cukrus ir ant silpnos liepsnos, pastoviai maišant verdama, kol atšoka nuo sienelių ir dugno.
- Išviręs šilauogim marmeladas sukrečiamas į pergamentiniu popieriumi ar folija išklotą tarą - dėžutę.
- Išlyginus paviršių, masė truputį apdžiovimama karštoje orkaitėje.
- Marmeladas laikomas sandariai uždarytoje taroje, sausoje ir vėsioje patalpoje. Į stalą pateikiamas supjaustytas figūriniais gabalėliais.