Šilauogių kompotas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šilauogės turi nedaug organinių rūgščių, todėl jų kompotai esti labai saldūs, nemalšina troškulio. Todėl patartina šilauogių kompotus gaminti su kaukaziškomis slyvaitėmis, raudonaisiais serbentais ar bruknėmis, kurie paprastai noksta beveik vienu met
Ingredientai
- Vanduo 1 l
- Cukrus Pagal skonį
- Šilauogės 2 l
Eiga
- Perrinktos bei nuplautos šilauogės suberiamos į švarius 1-2 l talpos stiklainius ir iki pat viršaus užpilamos karštu sirupu.
- Stiklainiai pridengiami metaliniais dangteliais ir pasterizuojami 80-85C temperatūroje (1 l talpos -15, 2 l - 20 min.).
- Iškaitę stiklainiai tuo pat sandariai uždaromi ir 5-8 min. palaikomi, kad pasterizuotųsi ir dangteliai.
- Kompotą stengiamasi staigiai atvėsinti, tada jis esti gaivesnis, o uogos neištęžta.
- Kompotą parūgštinti galima ir citrinos rūgštimi, kurios 1 l sirupo dedama 8 g ( l arbatinis šaukštelis).