Šilauogių džiovinimas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Šilauogės Pagal skonį
Eiga
- Džiovinamos gerai prinokę šilauogės. Uogos perrenkamos, surūšiuojamos pagal dydį ir, jei reikia, nuplaunamos.
- Sausos uogos paskleidžiamos vienu sluoksniu ant popieriumi ištiestos skardos ir praviroje orkaitėje, kad išgaruotų susikaupusi drėgmė, vis pamaišant mediniu šaukštu, džiovinamos 40-45C termperatūroje, kol apvysta.
- Vėliau temperatūra pakeliama iki 70C.
- Džiovinant aukštesnėje temperatūroje, iš uogų greitai išgaruoja drėgmė, uogos išsausėja ir susidaro pavojus sudegti.
- Tinkamai išdžiūvę šilauogės savo išvaizda primena razinas, yra saldžiarūgštės, malonaus skonio ir gali kepiniuose pakeisti razinas.
- Išeiga: iš l kg šviežių šilauogių uogų išdžiovinus gauname 174-180 g džiovintų.