Šilauogių džemas
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Pasigaminkime tikrą šilauogių džemą namuose. Kaip skanu tiesiog užsitepus ant batono riekutės!
Ingredientai
- Šilauogės 1 kg
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Švarias šilauoges suberiame į emaliuotą indą, užpilame cukrumi ir ant silpnos ugnies verdame iki reikiamo tirštumo, nuolatos maišome (apie 20-30 min.). Šilauogių džemą galima virti ir su sumažintu cukraus kiekiu - 1 kg uogų, imant 100 - 200 g cukraus.
- Karštą džemą supilame į paruoštus stiklainius, kuriuos sandariai užsukame metaliniais dangteliais.
- Ir belieka laukti progų, kai galima bus skanauti.
- Skanaus:)