Šilauogių džemas

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Pasigaminkime tikrą šilauogių džemą namuose. Kaip skanu tiesiog užsitepus ant batono riekutės!

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Švarias šilauoges suberiame į emaliuotą indą, užpilame cukrumi ir ant silpnos ugnies verdame iki reikiamo tirštumo, nuolatos maišome (apie 20-30 min.). Šilauogių džemą galima virti ir su sumažintu cukraus kiekiu - 1 kg uogų, imant 100 - 200 g cukraus.
  2. Karštą džemą supilame į paruoštus stiklainius, kuriuos sandariai užsukame metaliniais dangteliais.
  3. Ir belieka laukti progų, kai galima bus skanauti.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!