Šilauogės, trintos su cukrumi

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg
  • Cukrus 1 kg

Eiga

  1. Gerai nuplautos uogos mikseriu sutrinamos iki vienalytės masės. Kadangi uogose yra daug pektinų, dar betrinant susidaro drebutinė masė. Kiek pastovėję, drebučiai pakeičia spalvą iš sodriai vyšninės iki tamsiai rudos.Sudėjus į masę cukrų ir sukant, uogienės spalva atsistato.Masė dubenyje sukama mediniu šaukštu iki ištirpsta cukrus.
  2. Tada uogienė išpilstoma į švarius, sausus stiklainius, o jos paviršius pridengiamas spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu.
  3. Stiklainiai užsukami metaliniais ar uždengiami plastmasiniais dangteliais.
  4. Uogienė 2 savaites, kol vyksta intensyvi fermentų veikla, laikoma šaldytuve. Po to ją galima laikyti vėsioje (+8-10) patalpoje - sausame ir tamsiame sandėliuke.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!