Šilauogės, trintos su cukrumi
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Šilauogės 1 kg
- Cukrus 1 kg
Eiga
- Gerai nuplautos uogos mikseriu sutrinamos iki vienalytės masės. Kadangi uogose yra daug pektinų, dar betrinant susidaro drebutinė masė. Kiek pastovėję, drebučiai pakeičia spalvą iš sodriai vyšninės iki tamsiai rudos.Sudėjus į masę cukrų ir sukant, uogienės spalva atsistato.Masė dubenyje sukama mediniu šaukštu iki ištirpsta cukrus.
- Tada uogienė išpilstoma į švarius, sausus stiklainius, o jos paviršius pridengiamas spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu.
- Stiklainiai užsukami metaliniais ar uždengiami plastmasiniais dangteliais.
- Uogienė 2 savaites, kol vyksta intensyvi fermentų veikla, laikoma šaldytuve. Po to ją galima laikyti vėsioje (+8-10) patalpoje - sausame ir tamsiame sandėliuke.