Sezaminės juostelės
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Mielės 5 g
- Miltai 250 g
- Druska 5 g
- Vanduo 175 g
- Sezamo sėklos 40 g
Eiga
- Į miltus įtrinti mieles ir subėrus druską bei vandenį, kombaino pagalba užsiminkyti tešlą. Pirma 2 min lėčiausiu greičiu ir 5 min pagreitinus. Tešlą išsikrėsti ant lengvai miltuoto stalo ir patąsant suformuoti kamuoliuką, kurį dėti į dubenėlį. Neišsigąsti kad tešla bus "palaida". Ji įgaus formą patąsoma bei bekildama ;) taigi, belieka uždengti ir leisti 1 val pakilti, kol padvigubės.
- Pakilusią išsiimti ant lengvai miltuoto stalo ir atsargiai rankomis ištąsyti į stačiakampį. Iš viso mums reikia 40 g sezamo. Didesnę dalį užbarstyti ant vienos stačiakampio pusės, šiek tiek paspaudžiant į tešlą. Sulenkus tešlą susipjaustyti juosteles, kurias pasukti ir apvolioti likusiose sezamo sėklose. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir uždengus leisti 20 min pakilti.
- Kepti 250° ~ 15 min, apačioje įdėjus skardą su šiek tiek verdančio vandens.