Šermukšnių uogienė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Šermukšnių uogienė - subtiliai karstėlėjusio skonio, tačiau be galo gardi ir praturtinta vitaminais.
Ingredientai
- Šermukšnis 1 kg
- Cukrus 1 kg
- Vanduo 500 ml
Eiga
- Iš cukraus ir vandens (jo reikia tiek, kad uogos būtų apsemtos) išverdame sirupą. Jį tuoj pat užpilame ant nuplautų uogų. Paliektame iki rytojaus.
- Kitą dieną nupilame sirupą, užviriname ir vėl užpilame ant tų pačių uogų.
- Trečią dieną užviriname kartu su uogomis ir išverdame kaip ir visas kitas uogas.
- Uogienę galima virti ir kiek kitaip: į verdantį cukraus sirupą sudedame nuplautas šermukšnių uogas ir pakaitiname iki virimo. Užvirus, puodą nuimame nuo ugnies ir paliekame iki rytojaus. Tada vėl užviriname ir vėl nuimame nuo ugnies bei paliekame. Trečią dieną vėl užviriname ir paverdame.
- Steriliai ir sandariai uždarome stiklainiuose.
- Skanaus:)