Senas „liepsnojančio“ karšto vyno receptas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ypatingas karšto vyno receptas šaltais ir darganais žiemos vakarais.
Ingredientai
- Sausas vynas 750 ml
- Gvazdikėliai 20 vnt
- Cinamono lazdelės 3 vnt
- Muškato riešutas Pagal skonį
- Romas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus Pagal skonį
- Citrina Pagal skonį
Eiga
- Į puodą supilti vyną su prieskoniais ir romą. Uždengtą kaitinti ant silpnos kaitros apie 10 min., bet neužvirti. Nukaistą karštą vyną išpilstyti į vyno bokalus.
- Bokalų kraštus galima puošti citrinos griežinėliais arba pateikti „liepsnojantį“ vyną: į arbatos šaukštelį įpilti romo ir, uždėjus jį virš bokalo, prieš pateikiant, uždegti.
- Skanaus.