Senas „liepsnojančio“ karšto vyno receptas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ypatingas karšto vyno receptas šaltais ir darganais žiemos vakarais.

Ingredientai

  • Sausas vynas 750 ml
  • Gvazdikėliai 20 vnt
  • Cinamono lazdelės 3 vnt
  • Muškato riešutas Pagal skonį
  • Romas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Citrina Pagal skonį

Eiga

  1. Į puodą supilti vyną su prieskoniais ir romą. Uždengtą kaitinti ant silpnos kaitros apie 10 min., bet neužvirti. Nukaistą karštą vyną išpilstyti į vyno bokalus.
  2. Bokalų kraštus galima puošti citrinos griežinėliais arba pateikti „liepsnojantį“ vyną: į arbatos šaukštelį įpilti romo ir, uždėjus jį virš bokalo, prieš pateikiant, uždegti.
  3. Skanaus.

Panašūs receptai