Trupininis pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Trupininis pyragas, tai tarsi didelis gardus sausainis. Jeigu pabodo įprasti pyragai, labai rekomenduojame išbandyti šį.
Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Cukrus 8 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 3 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Soda 1 vnt
- Grietinė 1 šaukštas (-ai)
- Uogienė 2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Trynius ir kiaušinį ištrinti su cukrumi, kepimo miltelius ar sodą sumaišyti su grietine. Sviestą ištirpinti, pravėsinti, įsijoti miltus ir išminkyti.
- Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočioti ir iškloti ant skardos. Ant šio tešlos lakšto paskleisti uogienę ar tyrę. Kitą tešlos dalį atšaldyti ir sutarkuoti rupia tarka ant uogienės sluoksnio.
- Mozūrą kepti vidutinio karštumo įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min.
- Skanaus!