Sausainėliai “gėlytės”
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Sausainėliai “gėlytės”
Ingredientai
- Sviestas 50 g
- Margarinas 50 g
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Cukrus 100 g
- Kepimo milteliai Pagal skonį
- Grietinė 3 vnt
- Šilauogės Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Riebalai gerai išsukami su cukrumi.Į šią masę supilami išsukti tryniai, grietinė, sumaišyta su soda, vanilinis cukrus.Paskiausiai įsijojami miltai.
- Išminkyta tešla paliekama šaldytuve 2-3 val. atvėsti. Iš atvėsusios tešlos kočiojami maždaug 3 mm storio lakštai, kuriuose formelėmis išspaudžiami sausainėliai - “gėlytės”.
- Sudėti į kepimo popieriumi išklotą ar riebalais pateptą skardą, sausainiai kepami iki 250C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai pagelsta.
- Iškepę atvėsinti sausainiai aptepami džemu, suklijuojami po du, jų viršus apsijojamas miltiniu cukrumi.
- Gražiai atrodo , kai sulipdomas vienas kiauraviduris sausainėlis, į kurio vidų galima įpilti šilauogių žele ar sirupo.