San Diego vištiena

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tai saldžia rūgščios vištienos kepamos ant grotelių receptas, kuris patiks visiems BBQ mėgėjams, o švelnus jos skonis bent trumpam nukels į pietų Kaliforniją.

Ingredientai

  • Apelsinai 2 vnt
  • Citrina 2 vnt
  • Laimas 2 vnt
  • Aitrusis raudonasis pipiras 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Medus 0.4 stiklinė (-ės)
  • Vištienos krūtinėlė 6 vnt
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Petražolės 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Į indą sudėti tarkuotų apelsinų žieveles ir sultys, sudėti tarkuotas citrinų žieveles ir sultys, sudėti pjaustytas petražoles, supilti laimo sultys, džiovinus raudonuosius pipirus, alyvuogių aliejų ir medų. Viską išmaišyti, nupliti ¼ marinato ir atidėti, jo prireiks vėliau;
  2. Sudėti vištienos filė į marinatą, uždengti ir palikti 1-4 val pasimarinuoti, nepamirštant kars nuo kartu apsukti filė puses;
  3. Prie kepant nepamiškite groteles pašildyti didelėje šilumoje ir sutepti aliejumi;
  4. Iš marinato išimti vištienos filė, sudėti ant grotelių;
  5. Atidėtu marinatu vis aptepti kepamus vištienos file gabaliukus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!