San Diego vištiena
Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 28, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Tai saldžia rūgščios vištienos kepamos ant grotelių receptas, kuris patiks visiems BBQ mėgėjams, o švelnus jos skonis bent trumpam nukels į pietų Kaliforniją.
Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt
- Citrina 2 vnt
- Laimas 2 vnt
- Aitrusis raudonasis pipiras 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Medus 0.4 stiklinė (-ės)
- Vištienos krūtinėlė 6 vnt
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Petražolės 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Į indą sudėti tarkuotų apelsinų žieveles ir sultys, sudėti tarkuotas citrinų žieveles ir sultys, sudėti pjaustytas petražoles, supilti laimo sultys, džiovinus raudonuosius pipirus, alyvuogių aliejų ir medų. Viską išmaišyti, nupliti ¼ marinato ir atidėti, jo prireiks vėliau;
- Sudėti vištienos filė į marinatą, uždengti ir palikti 1-4 val pasimarinuoti, nepamirštant kars nuo kartu apsukti filė puses;
- Prie kepant nepamiškite groteles pašildyti didelėje šilumoje ir sutepti aliejumi;
- Iš marinato išimti vištienos filė, sudėti ant grotelių;
- Atidėtu marinatu vis aptepti kepamus vištienos file gabaliukus.