Keptas šamas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis patiekalas tik rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėje pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža, o ne nuvažiuoja tiesiog nupirkti žuvies.

Ingredientai

  • Šamas 800 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Džiuvesėliai 80 g
  • Aliejus 50 ml
  • Miltai 20 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Sviestas 30 g
  • Bulvės 1 kg
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Šamo filė nuplauname po vėsiu, tekančiu vandeniu. Supjaustome 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmušame.
  2. Užberiame pagal skonį druskos ir pipirų. Kiaušinį suplakame su vandeniu, jame suvilgome paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.
  3. Nulupame svogūnus, nuplauname, supjaustome plonais žiedeliais, apvoliojame miltuose ir taip pat apkepiname aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
  4. Prieš patiekiant ant stalo šamą, garnyrui patiekite bulves. Taip pat galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, kaip tik Jums skaniausia!
  5. P.S. Jeigu norite, kad būtų kiek rūgštumo, išspauskite citriną.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!