Šaltoji pomidorų sriuba - Gaspačio

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Gaspačio - gaivi, šalta ir sveika pomidorų sriuba, puikiai tinkanti valgyti karštą vasaros dieną.

Ingredientai

  • Agurkas 1 vnt
  • Pomidorai 500 g
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Citrina Pagal skonį
  • Paprika 1 vnt
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 30 ml

Eiga

  1. Smulkiai supjaustome svogūną ir išspaudžiame česnaką.
  2. Supjaustome griežinėliais pomidorus ir išvalytas paprikas.
  3. Viską, ką supjaustėme, dedame į trintuvą ir gerai sutriname.
  4. Į sutrintą masę išspaudžiame visos arba pusės citrinos sultis, įpilame aliejaus ir paliekame šaldytuve apytiksliai 2 valandoms.
  5. Valgome šaltą. Papuošiame agurkų ir paprikų griežinėliais, galime taip pat papuošti petražolėmis.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai