Šaltiena

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaulės kojos 1 kg
  • Jautiena Pagal skonį
  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Lauro lapai 3 vnt
  • Kvapieji pipirai 3 vnt
  • Juodieji pipirai 3 vnt
  • Česnakų skiltelės 4 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Nuvalytas kojeles ir jautieną virti užpiltus 2 litrais šalto vandens ant silpnos kaitros, kol mėsa suminkštės ir atšoks nuo kaulų (apie 3 - 4 val., greitviryje – 1 val.). Įpusėjus virti, sudėti prieskonines daržoves, dalį druskos, 0 baigiant virti - prieskonius ir pasūdyti pagal skonį. Nuovirą perkošti. Mėsą nuimti nuo kaulų ir smulkiai supjaustyti.
  2. Paruošti šaltienai sudėti formas ar dubenėlius. Jų dugną iškloti morkų griežinėliais, ant jų uždėti mėsą, užpilti nuoviru ir palikti vėsiai, kad sustingtų.
  3. Pateikiant į stalą, prie kiekvienos porcijos pridėti po citrinų griežinėlį ir žalių salotų lapelių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!