Šaltiena
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kiaulės kojos 1 kg
- Jautiena Pagal skonį
- Prieskoniai Pagal skonį
- Lauro lapai 3 vnt
- Kvapieji pipirai 3 vnt
- Juodieji pipirai 3 vnt
- Česnakų skiltelės 4 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nuvalytas kojeles ir jautieną virti užpiltus 2 litrais šalto vandens ant silpnos kaitros, kol mėsa suminkštės ir atšoks nuo kaulų (apie 3 - 4 val., greitviryje – 1 val.). Įpusėjus virti, sudėti prieskonines daržoves, dalį druskos, 0 baigiant virti - prieskonius ir pasūdyti pagal skonį. Nuovirą perkošti. Mėsą nuimti nuo kaulų ir smulkiai supjaustyti.
- Paruošti šaltienai sudėti formas ar dubenėlius. Jų dugną iškloti morkų griežinėliais, ant jų uždėti mėsą, užpilti nuoviru ir palikti vėsiai, kad sustingtų.
- Pateikiant į stalą, prie kiekvienos porcijos pridėti po citrinų griežinėlį ir žalių salotų lapelių.