Šaltibarščiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Šaltibarščiai (lenk. Chłodnik) – Rytų Europos šalių (Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos) tradicinė šalta barščių sriuba. Sriuba valgoma su virtomis bulvėmis.
Ingredientai
- Kefyras 500 ml
- Burokėliai 100 g
- Pienas 200 ml
- Agurkai 100 g
- Svogūnų laiškai 20 g
- Krapai 5 g
- Grietinė 40 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Bulvės virtos 400 g
- Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Supjaustykite virtus arba marinuotus burokėlius šiaudeliais.
- Į dubenį supilkite kefyrą, pasūdykite, išplakite.
- Supilkite pieną, suberkite supjaustytus šiaudeliais burokėlius, šviežius agurkus, susmulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Viską atšaldykite.
- Patiekite su grietine, virto kiaušinio skiltele, atskirai patiekite virtas bulves, paskanintas krapais.