Šaltibarščiai

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 19, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šaltibarščiai (lenk. Chłodnik) – Rytų Europos šalių (Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos) tradicinė šalta barščių sriuba. Sriuba valgoma su virtomis bulvėmis.

Ingredientai

  • Kefyras 500 ml
  • Burokėliai 100 g
  • Pienas 200 ml
  • Agurkai 100 g
  • Svogūnų laiškai 20 g
  • Krapai 5 g
  • Grietinė 40 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Bulvės virtos 400 g
  • Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Supjaustykite virtus arba marinuotus burokėlius šiaudeliais.
  2. Į dubenį supilkite kefyrą, pasūdykite, išplakite.
  3. Supilkite pieną, suberkite supjaustytus šiaudeliais burokėlius, šviežius agurkus, susmulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Viską atšaldykite.
  4. Patiekite su grietine, virto kiaušinio skiltele, atskirai patiekite virtas bulves, paskanintas krapais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!