Šaltasis šokolado tortas su braškėmis
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šokoladinis tortas - puiki dovana tiems, kurie yra šokolado mėgėjai. O kadangi jis yra šaltas, kiek primena ledus, yra dar labiau ypatingesnis ir įdomesnis.
Ingredientai
- Juodasis šokoladas 375 g
- Cukraus pudra 100 g
- Vanduo 6 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio tryniai 4 vnt
- Brendis 2 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 600 ml
- Braškės 12 vnt
Eiga
- Sutarkuokite šokoladą.
- Į vandenį sudėkite cukrų ir uždėkite ant silpnos ugnies, kaitinkite kol kol jis ištirps. Suberkite šokoladą, išmaišykite, įpilkite dar šiek tiek vandens, jeigu reikia.
- Į šią masę įmuškite 4 kiaušinio trynius.
- Supilkite brendį. Išmaišykite mediniu šaukštu.
- Išplakite grietinėlę kitame inde.
- Įmaišyti grietinėlę į prieš tai paruoštą masę.
- Supilkite masę į indą, sulyginkite viršų.
- Įdėkite į šaldiklį 4 val.
- Išimkite iš formos tortą. Po 15 minučių papuoškite braškėmis, galite užberti cukraus pudros, galite užpilti giretinėlės, arba tiesiog kraštus aplipdyti šokolado drožlėmis ir ant viršaus užberti stambesnių šokolado drožlių lakštų.
- Palikite atšilti dar apie 10 min prieš valgant, bet nepalikite torto per ilgai šilti.
- Skanaus!