Šaltas spanguolių ir granatų deserto receptas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kitoks ir sveikas šalto deserto receptas su spanguolėmis ir granatomis smaližiams, kurie mėgsta rūgštesnius desertus.
Ingredientai
- Spanguolės 2 stiklinė (-ės)
- Cukrus 30 g
- Zefyriniai guminukai Pagal skonį
- Marinuoti ananasai 80 ml
- Grietinėlė 100 ml
- Cukraus pudra 20 g
- Vanilės ekstraktas 1 šaukštas (-ai)
- Granatas 1 vnt
Eiga
- Sumalkite visas spanguoles su mikseriu, sudėkite cukrų. Palikite per naktį arba mažiausiai 2 valandoms, kad spanguolės išskirtų savo sultis ir nebūtų tokios rūgščios.
- Nusunkite sultis likusias nuo spanguolių (galėsite kur nors kitur panaudoti), sudėkite ananasus, zefyrinius guminukus “Marshmallows ”.
- Supilkite plaktą grietinėlę į didelį indą ir palikite kdlioms minutėms “nurimti”. Tuomet sudėkite cukraus pudrą, vanilės ekstraktą.
- Supilkite kremą į indą, kuriame sudėjote spanguoles, ananasus ir zefyrinius guminukus.
- Dėkite į kamerą ~2 valandoms ar ilgesniam laikui.
- Prieš patiekdami užbarstykite granatų sėklų.
- Patarimas: spanguolių sultis galite panaudoti, kuomet marinuosite mėsą, ypač tiktų kalakutui.
- Skanaus!