Šalta avokadų sriuba

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Kreminė, šalta sriuba, kuri puikiai tiks pietums karštą vasaros dieną.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Vidutinis svogūnas (smulkiai supjaustytas) 1 vnt
  • Jalapeno pipiras - be sėklyčių, sumaltas (nebūtina) 1 vnt
  • Česnako skiltelės (sutrintos) 2 vnt
  • Šviežios mėtos lapeliai (supjaustyti) 1 šaukštas (-ai)
  • Avokadai (dideli) 3 vnt
  • Daržovių Sultinys 500 ml
  • Kokosų pienas 70 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Smulkinti pomidorai (nebūtina) 50 g

Eiga

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje. Nustatykite vidutinę kaitrą ir apkepkite svogūną bei jalapeno pipirą, kol svogūnas tampa minkštas (apie 7-10 min.). Sudėkite česnaką, pakenkite dar apie 2 min. Įmaišykite smulkintus mėtos lapelius ir leiskite atvėsti.
  2. Avokadus nulupkite, išimkite kauliuką ir sutrinkite iki vientisos masės įpildami pusę daržovių sultinio (galite naudoti el. trintuvą). Supilkite likusį sultinį kartu su svogūnų mišiniu, druska ir pipirais. Dar kartą viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Supilkite sriubą į puodą, įmaišykite kokosų pieną ir palikite šaldytuve atvėsti apie 1 val. Serviruokite papuošę smulkintais pomidorais.

Panašūs receptai