Šalta agurkų sriuba

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gaivi ir lengva sriuba karštai vasaros dienai!

Ingredientai

  • Graikiškas jogurtas 500 ml
  • Daržovių sultinis 250 ml
  • Ilgaisiai agurkai (arba atitinkamai pagal tūrį trumpavaisių agurkų) 2 vnt
  • Svogūnų laiškų galvutės 4 vnt
  • Smulkinti krapai 2 šaukštas (-ai)
  • Smulkinta petražolė 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Dideliame inde sumaišykite sultinį ir graikišką jogurtą.
  2. Maisto trintuvėje sutrinkite 1 nuluptą ilgavaisį agurką, krapus ir petražoles.
  3. Į jogurto masę sudėkite trintus agurkus, citrinų sultis, druską ir dvi galvutes pjaustytų svogūnų laiškų. Gerai išmaišykite.
  4. Nulupkite ir supjaustyikite antrą ilgavaisį agurką, susmulkinkite likusius svogūnų laiškus ir sumaišykite su sriuba.
  5. Atvėsinkite šaldytuve bent 1 val. šaldytuve.

Panašūs receptai