Salotos su keptu burokėliu ir apelsinais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardžios, skanios ir labai gaivios, truputį net gurmaniškos salotos su keptu burokėliu ir apelsinais. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt
- Apelsinas 1 vnt
- Salotos 250 g
- Persilado prieskoniai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Konservuotų avinžirnių skysčio 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Obuolių actas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Garstyčių 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Apelsinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Burokėlius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ar juostelėmis, užpilti alyvuogių aliejumi, apibarstyti persilado prieskoniais ir kepti orkaitėje 180 laipsnių apie 30min.
- Pusę apelsino supjaustyti gabaliukais be odelės. Iš kitos pusės išspausti sultis.
- Visus padažo ingredientus išskyrus aliejų supilti į elektrinį plaktuvą ir trumpai prasukti kad viskas susimaišytų.
- Iš lėto pilti aliejų ir nedidelių greičiu viską plakti kol masė sutirštės.
- Ant salotos dėkite iškepusius burokėlius, supjaustytus apelsino gabaliukus ir pilkite padažą. Skanaus!