Salotos su keptu burokėliu ir apelsinais

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardžios, skanios ir labai gaivios, truputį net gurmaniškos salotos su keptu burokėliu ir apelsinais. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Burokėliai 2 vnt
  • Apelsinas 1 vnt
  • Salotos 250 g
  • Persilado prieskoniai 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus 100 ml
  • Konservuotų avinžirnių skysčio 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Obuolių actas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Garstyčių 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Apelsinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Burokėlius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ar juostelėmis, užpilti alyvuogių aliejumi, apibarstyti persilado prieskoniais ir kepti orkaitėje 180 laipsnių apie 30min.
  2. Pusę apelsino supjaustyti gabaliukais be odelės. Iš kitos pusės išspausti sultis.
  3. Visus padažo ingredientus išskyrus aliejų supilti į elektrinį plaktuvą ir trumpai prasukti kad viskas susimaišytų.
  4. Iš lėto pilti aliejų ir nedidelių greičiu viską plakti kol masė sutirštės.
  5. Ant salotos dėkite iškepusius burokėlius, supjaustytus apelsino gabaliukus ir pilkite padažą. Skanaus!

Panašūs receptai