Salotos su keptu burokėliu
Šefo receptai
Įkėlė: Sau 7, 2020
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Sveikos, gaivios, o svarbiausia - pakankamai sočios ir neapsunkinančios salotos. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Salotų lapai 1 sauja (-os)
- Burokėlių lapai 1 sauja (-os)
- Žali burokėliai 3 vnt
- Saulėgrąžos 50 g
- Tahini padažas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Burokėlius nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi ir kepame orkaitėje apie 20 30min. kol suminkštėja ir paskrunda.
- Saulėgrąžas pakepiname keptuvėje.
- Maišome padažą: tahini, garstyčias ir citrinos sultis sumaišome, jei norisi pilame šiek tiek vandens.
- Salotų lapus nuplauname, nusausiname. Ant jų dedame keptus burokėlius, saulėgrąžas ir pilame padažą. Skanaus!