Salotos su keptu burokėliu

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Sveikos, gaivios, o svarbiausia - pakankamai sočios ir neapsunkinančios salotos. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Salotų lapai 1 sauja (-os)
  • Burokėlių lapai 1 sauja (-os)
  • Žali burokėliai 3 vnt
  • Saulėgrąžos 50 g
  • Tahini padažas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Burokėlius nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi ir kepame orkaitėje apie 20 30min. kol suminkštėja ir paskrunda.
  2. Saulėgrąžas pakepiname keptuvėje.
  3. Maišome padažą: tahini, garstyčias ir citrinos sultis sumaišome, jei norisi pilame šiek tiek vandens.
  4. Salotų lapus nuplauname, nusausiname. Ant jų dedame keptus burokėlius, saulėgrąžas ir pilame padažą. Skanaus!

Panašūs receptai