Salotos su kepta vištiena
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Salotos su kepta vištiena
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 200 g
- Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Sezamo sėklos 2 šaukštas (-ai)
- Salotos 2 vnt
- Pomidorai 1 vnt
- Agurkai 1 vnt
Eiga
- Vištieną supjaustyti juostelėmis. Užpilti sojos padažu ir aliejumi, palikti maždaug pusvalandžiui marinuotis.
- Išmarinuotas vištienos juosteles apvolioti miltų ir sezamo sėklų mišinyje, iškepti gerai įkaitintame aliejuje. Vištieną kepti nedideliais kiekiais ir, svarbiausia, neperkepti - tuomet vištiena bus traški, bet viduje išliks sultinga. Iškepusias vištienos juosteles sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Į lėkštę sudėti suplėšytus salotų lapus, nemažais gabaliukais supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytus agurkus, keptas vištienos juosteles. Salotas pagardinti mėgstamu padažu ir skanauti.