Salotos su kepta vištiena

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Salotos su kepta vištiena 

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 200 g
  • Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Sezamo sėklos 2 šaukštas (-ai)
  • Salotos 2 vnt
  • Pomidorai 1 vnt
  • Agurkai 1 vnt

Eiga

  1. Vištieną supjaustyti juostelėmis. Užpilti sojos padažu ir aliejumi, palikti maždaug pusvalandžiui marinuotis.
  2. Išmarinuotas vištienos juosteles apvolioti miltų ir sezamo sėklų mišinyje, iškepti gerai įkaitintame aliejuje. Vištieną kepti nedideliais kiekiais ir, svarbiausia, neperkepti - tuomet vištiena bus traški, bet viduje išliks sultinga. Iškepusias vištienos juosteles sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
  3. Į lėkštę sudėti suplėšytus salotų lapus, nemažais gabaliukais supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytus agurkus, keptas vištienos juosteles. Salotas pagardinti mėgstamu padažu ir skanauti.

Panašūs receptai