Salotos su kepintais avinžirniais ir granatų sėklomis
#daržoviųpatiekalai #gaiviossalotos #gaiviossalotosreceptai #idėjosvakarienei #lengvossalotos #salotos #salotosvakarienei #salotųreceptai #skaniossalotos #sveikossalotos #veganiškipatiekalai #vegetariškipatiekalai
Kepti avinžirniai su sojos padažu, daržovės, medus, garstyčios ir granato sėklos itin dera kartu - labai labai skanu ir labai gražiai atrodo. Ir sotu, ir gaivu! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Avinžirniai 1 skardinė (-ės)
- Granatas 1 vnt
- Sultenė 150 g
- Mažieji špinatai 150 g
- Agurkas 1 vnt
- Pomidoras 1 vnt
- Medus 1 šaukštas (-ai)
- Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
- Persilado prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Avinžirnius beriame į keptuvę, pilame sojų padažą ir kepame, kol gražiai apskrus.
- Salotoms susipjaustome daržoves ir sumaišome su sultene bei špinatais.
- Indelyje sumaišome alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, citrinos sultis, persilado prieskonius.
- Salotas sumaišome su padažu, ant viršaus dedame pakepintus avinžirnius ir pabarstome išluptomis granato sėklomis.
- Skanaus:)