Saldžiai aštrūs marinuoti agurkai

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Šiuos agurkėlius norėsis valgyti prie kiekvieno patiekalo ar net vienus!

Ingredientai

  • Agurkai 1 kg
  • Vidutinis svogūnas 220 g
  • Druska 3 šaukštas (-ai)
  • Ledukai 2 stiklinė (-ės)
  • Sidro actas arba distiliuotas baltasis actas 700 ml
  • Cukrus 290 g
  • Garstyčių sėklos 5 g
  • Salierų sėklos 5 g
  • Juodieji pipirai 5 g
  • Ciberžolė 2 g
  • Raudonojo pipiro dribsniai 2 g

Eiga

  1. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais (apie 3 mm).
  2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite
  3. Siekiant, kad agurkai būtų traškesni, reikia ištraukti iš jų skystį. Todėl sumaišykite agurkus su svogūnais, sudėkite druską, išmaišykite, įdėkite ledukus ir vėl gerai išmaišykite. Uždenkite, apie 3 val laikykite šaldytuve, kartais pamaišykite. Nupilkite vandenį, gerai praskalaukite agurkų ir svogūnų mišinį ir dar kartą nupilkite vandenį.
  4. Dideliame puode užvirkite actą, cukrų ir prieskonius. Sudėkite agurkų ir svogūnų mišinį. Kaitinkite, kol mišinys užvirs.
  5. Konservuokite stiklainiuose vandens būdu. Sausoje ir vėsioje patalpoje agurkai išsilaikys apie 1 metus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!