Saldžiai aštrūs marinuoti agurkai
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Šiuos agurkėlius norėsis valgyti prie kiekvieno patiekalo ar net vienus!
Ingredientai
- Agurkai 1 kg
- Vidutinis svogūnas 220 g
- Druska 3 šaukštas (-ai)
- Ledukai 2 stiklinė (-ės)
- Sidro actas arba distiliuotas baltasis actas 700 ml
- Cukrus 290 g
- Garstyčių sėklos 5 g
- Salierų sėklos 5 g
- Juodieji pipirai 5 g
- Ciberžolė 2 g
- Raudonojo pipiro dribsniai 2 g
Eiga
- Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais (apie 3 mm).
- Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite
- Siekiant, kad agurkai būtų traškesni, reikia ištraukti iš jų skystį. Todėl sumaišykite agurkus su svogūnais, sudėkite druską, išmaišykite, įdėkite ledukus ir vėl gerai išmaišykite. Uždenkite, apie 3 val laikykite šaldytuve, kartais pamaišykite. Nupilkite vandenį, gerai praskalaukite agurkų ir svogūnų mišinį ir dar kartą nupilkite vandenį.
- Dideliame puode užvirkite actą, cukrų ir prieskonius. Sudėkite agurkų ir svogūnų mišinį. Kaitinkite, kol mišinys užvirs.
- Konservuokite stiklainiuose vandens būdu. Sausoje ir vėsioje patalpoje agurkai išsilaikys apie 1 metus.