Šaldytos voveraitės

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Miške prisigrybavus pilnus kibirus voveraičių dažna šeimininkė ar šeimininkas nebežino, ką daugiau galima iš jų pagaminti. Pabandykite jas užšaldyti ir taip galėsite išsivirti puikios grybų sriubos ar pagardinti bulves ir vidury gūdžios žiemos, kai voveraičių miške ir su žiburiu nerasi. 

Ingredientai

  • Voveraitės 500 g
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Paruošiame voveraites - nuplauname šapelius, smėlį ir žemes, tačiau stengiamės pernelyg ilgai jų nelaikyti vandenyje. Jeigu grybai labai purvini, trumpam užmerkiame ir išėmę iš vandens leidžiame apdžiūti.
  2. Dideles voveraites galime supjaustyti į mažesnius gabaliukus, tačiau tai nėra būtina.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitiname 1-2 šaukštus aliejaus (priklausomai nuo to, kiek grybų kepsime). Sudedame grybus ir kepame juos ant vidutinės kaitros. Leidžiame vandeniui iš voveraičių išgaruoti, keptuvėje jų judinti nereikia.
  4. Kai matome, kad vanduo išgaravo, padidiname ugnį, įberiame žiupsnelį druskos ir leidžiame voveraitėms truputėlį pasitroškinti.
  5. Voveraites sudedame į indą ir leidžiame pilnai atvėsti.
  6. Grybus sudedame į maistinį, užsegamą maišelį, stengiamės iš jo išspausti visą orą, tačiau jeigu jo kažkiek liks - nieko tokio. Maišą uždarome ir dedame į šaldymo kamerą.
  7. Kai užsinorėsime grybų sriubos arba pasigardinti kitą patiekalą voveraitėmis - tiesiog jas išimame iš maišo, sudedame į keptuvę, pašildome ir naudojame kituose patiekaluose ar sriubose.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai