Šaldytos voveraitės

Miške prisigrybavus pilnus kibirus vovieraičių dažna šeimininkė ar šeimininka nebežino, ką daugiau galima iš jų pagaminti. O išmesti gaila. Išbandykite jas užšaldyti ir taip galėsite išsivirti puikios grybų sriubos ar pagardinti bulves ir vidury žiemos.

Miške prisigrybavus pilnus kibirus vovieraičių dažna šeimininkė ar šeimininka nebežino, ką daugiau galima iš jų pagaminti. O išmesti gaila. Išbandykite jas užšaldyti ir taip galėsite išsivirti puikios grybų sriubos ar pagardinti bulves ir vidury žiemos.

Ingredientai

Voveraitės Pagal skonį
Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Druska Pagal skonį
  • 1

    Paruoškite voveraites - nuplaukite šapelius, smėlį ir žemes, tačiau stenkitės pernelyg ilgai jų nelaikyti vandenį. Jeigu grybai labai purvini - trumpam užmerkite ir išėmus iš vandes leiskite apdžiūti.

  • 2

    Dideles voveraites galite supjaustyti į mažesnius gabaliukus, tačiau tai nėra būtina, priklauso nuo jūsų asmeninio skonio.

  • 3

    Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1-2 šaukštus aliejaus (priklausomai nuo to, kiek grybų kepsite). Sudėkite grybus ir kepkite juos vidutiniškai aukštoje temperatūroje. Leiskite vandeniui iš voveraičių išgaruoti, keptuvėje jų judinti nereikia.

  • 4

    Kai matysite, kad vanduo išgaravo, padidinkite ugnį, įberkite žiupsnelį druskos (arba pagal skonį) ir leiskite voveraitėms truputėlį pasitroškinti.

  • 5

    Voveraites sudėkite į indą ir leiskite pilnai atvėsti.

  • 6

    Grybus sudėkite į maistinį, užsegamą maišelį, stenkitės iš jo išspausti visą orą, tačiau jeigu jo kažkiek liks - nieko tokio. Maišą uždarykite ir dėkite į šaldymo kamerą.

  • 7

    Kai užsinorėsite grybų sriubos arba pasigardinti kitą patiekalą voveraitėmis - tiesiog jas išimkite iš maišo, sudėkite į keptuvę, pašildykite ir tada naudokite kituose patiekaluose, sriubose.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Voveraitės 15min