Šaldyta cukinija žiemai
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Vienas geriausių būdų išsaugoti cukiniją žiemai, yra ją užšaldyti.
Ingredientai
- Cukinija Pagal skonį
Eiga
- Naudokite šviežias, pažeidimų neturinčias cukinijas. Jas gerai nuplaukite, nupjaukite galus.
- Šaldytą cukiniją galima pjaustyti arba tarkuoti, priklausomai nuo to, ką po to su ja norėsite gaminti. Jeigu planuojate žiemos metu išsikepti blynų su cukinija arba cukinijos duoną, tada patogiausia bus ją sutarkuoti ir užšaldyti paskirsčius į kiekį, kurio reikės atitinkamam receptui. Jeigu planuosite ją cukiniją naudoti gaminant troškinius, tada pjaustykite kubeliais arba šiaudeliais.
- Paruoštą cukiniją dėkite į užsegamus maišelius ir į šaldymo kamerą. Kubeliais arba šiaudeliais pjaustytą cukiniją pirmiausia sušaldykite išdėlioję ant kepimo popieriaus ir tik po to gabaliukus sudėkite į užsegamą maišiuką. Tokiu būdu cukinijos kubeliais nesulips šalant ir bus galima atsišildyti reikiamą kiekį šios daržovės.