Saldūs vasariški blyneliai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Karštai vasarai ar kuomet ilgitės vasaros, puikiai tiks pusryčiams ar net pietums lengvi bei saldūs blyneliai.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Likeris apelsinų 2 šaukštas (-ai)
  • Apelsinų žievelės 1 vnt
  • Citrinos žievelės 1 vnt
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Pienas Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį
  • Saldus apelsinų padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Vaniliniai ledai 1 vnt

Eiga

  1. Keptuvėje iki rudumo pakepiname sviestą, t.y. paruošiame karamelizuotą "Bernuazet" sviestą (béarnaiset -pranc.). Paliekame ataušti.
  2. Į dubenį išsijojame miltus, įmaišome kiaušinius, pridedame druskos ir cukraus, pilame pieną ir viską išplakame. Labai svarbu, kad blendinys (skysta tešla) būtų be gumuliukų.
  3. Pilame vandens, vanilės, Grand Marnier likerio, pridedame apelsino ir citrinos tarkių, gerai išaišome,- blendinys turi būti švelnus lyg šilkinis, skystas.
  4. Į blendinį įmaišome "Bernuazet" sviestą (keptuvės neplauname) ir vėl viską išplakame, kad susidarytų emulsija, t.y. riebalų lašeliai tolygiai pasiskirstytų visame blendinio tūryje. Paliekame blendinį 30 min. "pailsėti", t.y. leidžiame miltams išbrinkti.
  5. Virš vidutiniškos kaitros įkaitiname nesvylamą keptuvę ir ją lengvai aptepame sviestu (aš panaudojau ant paviršiaus likusį "Bernuazetą"). Sukamuoju judesiu vartydami keptuvę, pilame samtuką blendinio, t.y. tik kad plonyčiu sluoksniu padengti keptuvės paviršių.
  6. Kepame tik 1-2 min. iki kol lietinio paviršius taps sausas. Dabar mentele apvedame lietinio pakraščius ir vienu judesiu lietinį apverčiame, antrą pusę kepame 1 min. Teisingai iškepęs lietinis bus labai plonas, minkštas, šviesus (blond), kraštai nesausi. Tęsiame kepimą su visu likusiu blendiniu.
  7. Prieš pateikiant, keptuvėje įkaitiname apelsinų padažą. Išskleistą lietinį dedame į padažą ir žnyplių bei mentelės pagalba užverčiame jį keturlinkai taip, jog padažas patektų į lietinio vidų. Keptuvėje turi tiplti 4 sulankstyti lietiniai - blyneliai. Lengvai apkepiname blynelius iš abiejų pusių.
  8. Pateikiame blynelius karštus, papuošę vanilinių ledų kamuoliuku.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!