Saksų kukuliai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Miltiniai kukuliai su kumpiu
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Miltai 150 ml
- Vanduo 1 šaukštas (-ai)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Kumpis 100 g
- Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Išsukti kiaušinių trynius su sviestu, šaukštu vandens ir keturiais šaukštais miltų. Po šaukštą sukrėsti išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Suberti likusius miltus.
- Keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą kumpį su dviem šaukštais džiūvėsėlių. Suberti į tešlą.
- Šaukšteliu kabinti tešlą ir krėsti į verdantį pasūdytą vandenį. Iškilusius į vandens paviršių išgriebti į dubenį ir užpilti karštu sviestu arba spirgučių padažu.