Šafrano Paelija

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paelija klasikinis egzotiškas ispaniškas patiekalas, kuris atrodo pribloškiančiai ir tinka įvairioms progoms, ypač romantiškoms vakarienėms.

Ingredientai

  • Vištienos arba žuvies sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Šafranas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Paprika raudonoji 1 vnt
  • Ilgagrūdžiai ryžiai 2 stiklinė (-ės)
  • Krevetės 6 vnt
  • Midijos 6 vnt
  • Citrina 1 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Petražolės 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Paruoškite vištienos ar žuvies sultinį, suberkite šafrano prieskonius į jį. (Ištirpinkite kubelį šiltame vandenyje.)
  2. Įkaitinkite gilią keptuvę įpylę alyvuogių aliejaus, sudėkite papriką, česnaką, sudėkite svogūną, papriką, kepkite kol suminkštės apie 10 minučių.
  3. Suberkite ryžius, sutarkuotus pomidorus ir gerai išmaišykite, įdėkite krevetes, paprieskoniuokite, troškinkite. Išvirinkite puode midijas, virkite tol, kol jos atsivers, nupilkite vandenį.
  4. Į keptuvę ant ryžių užpilkite sultinį, tačiau nemaišykite su ryžiais, troškinkite ant labai labai silpnos ugnies, ryžiai patys išbrinks, o ant viršaus uždėkite midijas, tik nemaišykite, nes sumaišysite ryžius su jūros gėrybėmis ir nebus grožio.
  5. Kai ryžiai išbrinks (pamatysite, jog jie sugers visą vandenį), išjunkite viryklę ir palikite pastovėti dar 15 minučių.
  6. Valgykite patiekę su citrina, arba citriną iškart galite išspausti ant paelijos, galiausiai užberkite petražoles. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!