Šafrano Paelija
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Paelija klasikinis egzotiškas ispaniškas patiekalas, kuris atrodo pribloškiančiai ir tinka įvairioms progoms, ypač romantiškoms vakarienėms.
Ingredientai
- Vištienos arba žuvies sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Šafranas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Paprika raudonoji 1 vnt
- Ilgagrūdžiai ryžiai 2 stiklinė (-ės)
- Krevetės 6 vnt
- Midijos 6 vnt
- Citrina 1 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Petražolės 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Paruoškite vištienos ar žuvies sultinį, suberkite šafrano prieskonius į jį. (Ištirpinkite kubelį šiltame vandenyje.)
- Įkaitinkite gilią keptuvę įpylę alyvuogių aliejaus, sudėkite papriką, česnaką, sudėkite svogūną, papriką, kepkite kol suminkštės apie 10 minučių.
- Suberkite ryžius, sutarkuotus pomidorus ir gerai išmaišykite, įdėkite krevetes, paprieskoniuokite, troškinkite. Išvirinkite puode midijas, virkite tol, kol jos atsivers, nupilkite vandenį.
- Į keptuvę ant ryžių užpilkite sultinį, tačiau nemaišykite su ryžiais, troškinkite ant labai labai silpnos ugnies, ryžiai patys išbrinks, o ant viršaus uždėkite midijas, tik nemaišykite, nes sumaišysite ryžius su jūros gėrybėmis ir nebus grožio.
- Kai ryžiai išbrinks (pamatysite, jog jie sugers visą vandenį), išjunkite viryklę ir palikite pastovėti dar 15 minučių.
- Valgykite patiekę su citrina, arba citriną iškart galite išspausti ant paelijos, galiausiai užberkite petražoles. Skanaus!