Ryžių rizoto su šafranu arba „Risotto allo Zafferano“

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Ryžių rizotas su šafrano prieskoniu, tai puikus itališką patiekalą iš ryžių, kurį paruošti nesunku, o rezultatas maloniai nustebins. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Basmati ryžiai 300 g
  • Svogūno 1 vnt
  • Sultinys 700 ml
  • Šafranas 1 g
  • Sūris 150 g
  • Sviestas 100 g

Eiga

  1. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną.
  2. Beriame nevirtus ryžius į keptuvę ir kepiname kelias minutes.
  3. Pagal tikrą receptą reiktų pilti baltą vyną (100ml) , kelias minutes leisti jam susigerti į ryžius, tačiau ir be jo gaunasi puikus rizoto. Tada po truputi pilame sultinį, gerai išmaišome ir verdame ant silpnos ugnies apie 20-30 min.
  4. Kai ryžiai taps minkšti dedame šafraną, gerai išmaišome, tada beriame sūrį, vėl gerai išmaišome ir išjungiame ugnį.
  5. Patiekiant ant viršaus uždėkite kelis šafrano plaušelius. Skanaus!

Panašūs receptai