Ryžių rizoto su šafranu arba „Risotto allo Zafferano“
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ryžių rizotas su šafrano prieskoniu, tai puikus itališką patiekalą iš ryžių, kurį paruošti nesunku, o rezultatas maloniai nustebins. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Basmati ryžiai 300 g
- Svogūno 1 vnt
- Sultinys 700 ml
- Šafranas 1 g
- Sūris 150 g
- Sviestas 100 g
Eiga
- Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną.
- Beriame nevirtus ryžius į keptuvę ir kepiname kelias minutes.
- Pagal tikrą receptą reiktų pilti baltą vyną (100ml) , kelias minutes leisti jam susigerti į ryžius, tačiau ir be jo gaunasi puikus rizoto. Tada po truputi pilame sultinį, gerai išmaišome ir verdame ant silpnos ugnies apie 20-30 min.
- Kai ryžiai taps minkšti dedame šafraną, gerai išmaišome, tada beriame sūrį, vėl gerai išmaišome ir išjungiame ugnį.
- Patiekiant ant viršaus uždėkite kelis šafrano plaušelius. Skanaus!