Ryžių makaronai su krevetėmis ir riešutų padažu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Kai norisi kažko egzotiškesnio ir įdomesnio, gaminamės šiuos ryžių makaronus su krevetėmis ir riešutų padažu. Gyvenimas iš karto nušvinta kitomis spalvomis! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Ryžių makaronai 200 g
  • Šaldytos krevetės 300 g
  • Sojos padažas 9 šaukštas (-ai)
  • Pekino kopūstas 1 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Petražolės Pagal skonį
  • Laimas 1 vnt
  • Kepintos sezamo sėklos 4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kreminis riešutų sviestas 125 g
  • Vanduo 125 ml
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Imbieras Pagal skonį

Eiga

  1. Kopūstą ir morkas supjaustome šiaudeliais.
  2. Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome, kol suminkštėja (maždaug 5-10 min.), nupilame vandenį ir praskalaujame po šaltu vandeniu.
  3. Taupydami laiką, kol ryžių makaronai būna užpilti karštu vandeniu, atšildytas krevetes pakepiname aliejuje su šiek tiek sojos padažo (3 valgomieji šaukštai).
  4. Į keptuvę dedame pjaustytą kopūstą ir morkas, kepame kartu su krevetėmis dar kelias minutes, kad viskas gražiai apskrustų, bet per daug nesuminkštėtų.
  5. Paruošiame padažą: sumaišome kreminį riešutų sviestą, vandenį, likusį sojos padažą, medų ir imbierą.
  6. Ant pakepintų ingredientų dedame ryžių makaronus, užpilame paruoštu padažu, išmaišome ir pakaitiname viską apie minutę.
  7. Patiekdami apibarstome petražolėmis, kepintomis sezamo sėklomis ir pridedame laimo skiltelę.

Panašūs receptai