Ryžių makaronai su krevetėmis ir riešutų padažu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kai norisi kažko egzotiškesnio ir įdomesnio, gaminamės šiuos ryžių makaronus su krevetėmis ir riešutų padažu. Gyvenimas iš karto nušvinta kitomis spalvomis! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Ryžių makaronai 200 g
- Šaldytos krevetės 300 g
- Sojos padažas 9 šaukštas (-ai)
- Pekino kopūstas 1 vnt
- Morkos 2 vnt
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Petražolės Pagal skonį
- Laimas 1 vnt
- Kepintos sezamo sėklos 4 arb. šaukštelis (-iai)
- Kreminis riešutų sviestas 125 g
- Vanduo 125 ml
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Imbieras Pagal skonį
Eiga
- Kopūstą ir morkas supjaustome šiaudeliais.
- Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome, kol suminkštėja (maždaug 5-10 min.), nupilame vandenį ir praskalaujame po šaltu vandeniu.
- Taupydami laiką, kol ryžių makaronai būna užpilti karštu vandeniu, atšildytas krevetes pakepiname aliejuje su šiek tiek sojos padažo (3 valgomieji šaukštai).
- Į keptuvę dedame pjaustytą kopūstą ir morkas, kepame kartu su krevetėmis dar kelias minutes, kad viskas gražiai apskrustų, bet per daug nesuminkštėtų.
- Paruošiame padažą: sumaišome kreminį riešutų sviestą, vandenį, likusį sojos padažą, medų ir imbierą.
- Ant pakepintų ingredientų dedame ryžių makaronus, užpilame paruoštu padažu, išmaišome ir pakaitiname viską apie minutę.
- Patiekdami apibarstome petražolėmis, kepintomis sezamo sėklomis ir pridedame laimo skiltelę.