Ryžių ir jautienos plovas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Paprastas ir labai skanus jautienos plovas su ryžiais.

Ingredientai

  • Jautiena 400 g
  • Svogūnai 2 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Aliejaus Pagal skonį
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Ryžiai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Svogūną supjaustome vidutinio dydžio griežinėliais. Morkas supjaustome juostelėmis.
  2. Supjaustytas morkas ir svogūnus apkepiname įkaitintame aliejuje.
  3. Nedideliais gabalėliais supjaustome jautieną, ją dedame apkepti kartu su daržovėmis 20 min.
  4. Kai mėsa išsitroškins, suberiame ryžius ir užpilame viską 2 stiklinėmis vandens, pagardiname druska ir pipirais. Kai vanduo užverda, viryklės kaitrą sumažiname.
  5. Taip troškiname 15-20 min., kol ryžiai išvirs, o vanduo nugaruos.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai