Ryžių ir jautienos plovas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Paprastas ir labai skanus jautienos plovas su ryžiais.
Ingredientai
- Jautiena 400 g
- Svogūnai 2 vnt
- Morkos 2 vnt
- Aliejaus Pagal skonį
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Ryžiai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Svogūną supjaustome vidutinio dydžio griežinėliais. Morkas supjaustome juostelėmis.
- Supjaustytas morkas ir svogūnus apkepiname įkaitintame aliejuje.
- Nedideliais gabalėliais supjaustome jautieną, ją dedame apkepti kartu su daržovėmis 20 min.
- Kai mėsa išsitroškins, suberiame ryžius ir užpilame viską 2 stiklinėmis vandens, pagardiname druska ir pipirais. Kai vanduo užverda, viryklės kaitrą sumažiname.
- Taip troškiname 15-20 min., kol ryžiai išvirs, o vanduo nugaruos.
- Skanaus!