Ryžių desertas su šafranu ir kardamonu
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Tailandietiškas ryžių desertas su šafranu ir kardamonu yra neįprastas, bet labai skanus ir patrauklus desertas. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Basmati ryžiai 300 g
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Maltas kardamonas 1.4 arb. šaukštelis (-iai)
- Augalinis pienas 100 ml
- Kokoso žiedų cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Sūdytos lukštentos pistacijos 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
Eiga
- Ryžius perskalaujam ir užpylę dvigubai daugiau vandens nei turim ryžių verdam apie 15 min.
- Pieną pašildykite ir jame ištirpinkite cukrų, šafraną, kardamoną ir druską.
- Kai ryžiai beveik išvirė, pilkite pagardintą pieną ir viską gerai išmaišykite, uždenkite puodą, išjunkite ugnį ir palikite pastovėti.
- Patiekite su sūdytomis lukštentomis pistacijomis. Skanaus!