Ryžių desertas su šafranu ir kardamonu

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tailandietiškas ryžių desertas su šafranu ir kardamonu yra neįprastas, bet labai skanus ir patrauklus desertas. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Basmati ryžiai 300 g
  • Šafranas 1 žiupsnelis
  • Maltas kardamonas 1.4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Augalinis pienas 100 ml
  • Kokoso žiedų cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Sūdytos lukštentos pistacijos 50 g
  • Druska 1 žiupsnelis

Eiga

  1. Ryžius perskalaujam ir užpylę dvigubai daugiau vandens nei turim ryžių verdam apie 15 min.
  2. Pieną pašildykite ir jame ištirpinkite cukrų, šafraną, kardamoną ir druską.
  3. Kai ryžiai beveik išvirė, pilkite pagardintą pieną ir viską gerai išmaišykite, uždenkite puodą, išjunkite ugnį ir palikite pastovėti.
  4. Patiekite su sūdytomis lukštentomis pistacijomis. Skanaus!

Panašūs receptai