Ryžiai su pomidorais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Lengvas ir maistingas portugalų patiekalas – ryžiai su pomidorais – gali būti valgomas vienas arba kaip garnyras prie keptos žuvies ar mėsos gabalėlių.
Ingredientai
- Pomidorai 4 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Baltieji ryžiai 2 stiklinė (-ės)
- Vištienos sultinio kubeliai 1 kubelis (-iai)
Eiga
- Nuluptą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje (paimkite pakankamai didelį puodą).
- Česnako skilteles susmulkinkite kapokle arba sutarkuokite.
- Nuplautus pomidorus supjaustykite vidutinio didumo gabalėliais,
- Pomidorus ir česnaką kepinti dar 5 minutes kartu su svogūnu.
- Berkite nuplautus ryžius, trumpai pakepinkite. Įpilkite 1 litrą vandens, suberkite sutrupintą sultinio kubelį ir troškinkite. Karts nuo karto pamaišykite. Jei reikia, įpilkite dar truputį vandens.
- Ryžiai turi būti ne sausi, o sultingi.