Ryžiai su pomidorais

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Lengvas ir maistingas portugalų patiekalas – ryžiai su pomidorais – gali būti valgomas vienas arba kaip garnyras prie keptos žuvies ar mėsos gabalėlių.

Ingredientai

  • Pomidorai 4 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Baltieji ryžiai 2 stiklinė (-ės)
  • Vištienos sultinio kubeliai 1 kubelis (-iai)

Eiga

  1. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje (paimkite pakankamai didelį puodą).
  2. Česnako skilteles susmulkinkite kapokle arba sutarkuokite.
  3. Nuplautus pomidorus supjaustykite vidutinio didumo gabalėliais,
  4. Pomidorus ir česnaką kepinti dar 5 minutes kartu su svogūnu.
  5. Berkite nuplautus ryžius, trumpai pakepinkite. Įpilkite 1 litrą vandens, suberkite sutrupintą sultinio kubelį ir troškinkite. Karts nuo karto pamaišykite. Jei reikia, įpilkite dar truputį vandens.
  6. Ryžiai turi būti ne sausi, o sultingi.

Panašūs receptai