Rūkyta nugarinė arba karka su troškintais kopūstais

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaulės karka 1 kg
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Gvazdikėliai Pagal skonį
  • Kadagio uogos 1 vnt
  • Lauro lapai Pagal skonį
  • Čiobreliai 1 vnt
  • Rauginti kopūstai Pagal skonį
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Nugarinę (karką) dėti į verdantį vandenį ir staigiai užvirti. Kiek pavirus, berti dalį druskos, sudėti prieskonines daržoves, o įpusėjus virti – dar kartą pasūdyti (pagal skonį), suberti prieskonius.
  2. Virti, kol mėsa suminkštės (nugarinę – 1,5 val., karką – 2,5 val.). Išvirusią mėsą atvėsinti tame pat sultinyje, kuriame virė.
  3. Patiekti supjaustytą griežinėliais su troškintais kopūstais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!