Rožiniai kalėdų meduoliai-žvaigždutės

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skanutėliai kalėdiniai sausainiukai - žvaigždutės.

Ingredientai

  • Medus 250 g
  • Cukrus 100 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai Pagal skonį
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Prieskoniai 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Šilauogės Pagal skonį

Eiga

  1. Dubenėlyje sumaišomas karšto vandens vonelėje išleistas medus (jei buvo susicukravęs), miltinis ir vanilinis cukrus, kiaušiniai, 2/3 receptūroje nurodytų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Likę miltai naudojami kočiojant lakštus.
  2. Iš gerai išminkytos tešlos iškočiojamas 0,5 cm storio lakštas ir žvaigždučių formelėmis išspaudžiami meduoliai, kurie sudedami ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Meduoliai kepa 12-15 min. 170-200C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje.
  3. Iškepę meduoliai atvėsinami ir puošiami rožiniu glajumi.
  4. Glajus gaminamas emaliuotame dubenėlyje, mediniu šaukštu sukant (neplakant) kiaušinio baltymą, miltinį cukrų ir šilauogių sirupą. Sirupo spakvos intensyvumas reguliuojamas sirupo kiekiu. Tai labai puošnūs ir linksmi kepinėliai, juos galima laikyti 2 ir daugiau savaičių ir svečius vaišinti visą kalėdinį laikotarpį.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!