Receptas: naminiai vafliai su grietinėle
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Orams atšilus, puikiai pravers šie nuostabūs, kiek rieboki vafliai su grietinėle.
Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt
- Sviestas 200 g
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Suplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, o tuo tarpu ant silpnos ugnies ištirpiname supjaustytą gabaliukais sviestą. Tada supilame sviestą į plakinį, tik būkite atidūs, kad sviestas nebūtų karštas, nes kiaušinių baltymai gali “susisukti” ir nieko nesigaus. Į gautą masę pamažu beriame miltų ir kepimo miltelių mišinį ir tuo pačiu metu maišome (aš naudojau blenderį). Tešla turi gautis tirštokai skysta, bet ji turi lengvai pasiskirstyti po vaflinę kepimo metu. Tiesiog laikykitės proporcijų ir viskas pavyks! Paprasta!
- Įjungiame vaflinę. Dozuojam tešlą staliniu šaukštu. Aš naudojau seną, tarybinę vaflinę, kuri karaliavo virtuvėj dar tada, kai nebuvau gimęs., tad jai pilnai pakako 2 didelių šauktų vienam vafliui pagaminti! Jums teks patiems eksperimentuoti su savo vaflinėm, kad gautųsi taisyklingos formos vaflis iš kurio po to galėsite formuoti vamzdelius arba ragelius.
- Kepam 2-3 minutes (priklausomai nuo vaflinės).
- Vaflių forma! Atminkite, kad vaflius būtina formuoti iškart ištraukus iš vaflinės, nes jie labai greitai stingsta! Jeigu kepsite vaflius pirmą kartą, rekomenduoju pradėti nuo vamzdelių formos, nes rageliui padaryti reikia šiek tiek rankų miklumo.
- Aš labiau mėgstu ragelius, nes į juos galima įdėti įvairių ledų, vaisinių salotų, tačiau tam ragelius reikia paruošti, nes priešingu atveju jie tiesiog išbrinks ir subyrės. Jeigu naudosite įdarui ne karamelizuotą kondensuotą pieną (“Rududu”) ir ne grietinėlę, kaip, pvz., šiame recepte, rekomenduoju pasidaryti šokoladinę “izoliaciją”. Aš ilgai “nežaidžiu” ir laužydamas visas konditerijos taisykles tiesiog ištepu ragelių vidų ištirpusio šokolado mase ir įdedu vaflius į šaldytuvą 10-15 min. Šokoladas sustingsta ir tikrai tikrai nespėja atitirpti, nes tokį desertą svečiai sudoroja itin greitai.