Receptas - salotos su karšta vištiena
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Salotos su karšta vištiena puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- Salotų lapai 10 vnt
- Pomidorai 3 vnt
- Agurkai 1 vnt
- Baltas sūris 50 g
- Vištienos filė 200 g
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Citrinos 2 šaukštas (-ai)
- Prieskoniai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Saulėgrąžos 100 g
- Džiuvesėliai gabaliukais 200 g
Eiga
- Pakepame vištą — nesvarbu ar diesniais gabalais ar mažesniais gabaliukais — kepant didesniais — mėsa bus sultingesnė. Patariame kepti didesniais gabaliukais, tačiau šiukštu neperkepkite! Taip pat pakepiname batoną, kad padarytumėme džiuvėsėlius.
- Sutarkuojame arba plonai supjaustome sūrį.
- Viską sudedame į lėkštę: salotų lapus, po to pomidorus ir agurkus, vištą, sūrį, saulėgrąžas.
- PADAŽAS: Į dubenėlį supilame aliejų, medų (jei medus kietas — pakaitinkite mikrobangėje arba virš verdančio vandens), citrinos sultis, sudedame prieskonius ir druskos pagal skonį.
- Viską gerai išmaišome. Ragaujame. Turi būti nei per saldu, nei per rūgštu, nei per sūru. Jei ko trūksta — įdėkite. Padažą pilame ant salotų ir valgome su balta duona, juoda duona ar visai be duonos (laisvė rinktis).
- Kuo nuoširdžiausiai linkime skanaus!