Receptas - salotos su karšta vištiena

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Salotos su karšta vištiena puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pietums ar vakarienei.

Ingredientai

  • Salotų lapai 10 vnt
  • Pomidorai 3 vnt
  • Agurkai 1 vnt
  • Baltas sūris 50 g
  • Vištienos filė 200 g
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinos 2 šaukštas (-ai)
  • Prieskoniai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Saulėgrąžos 100 g
  • Džiuvesėliai gabaliukais 200 g

Eiga

  1. Pake­pame vištą — nesvarbu ar dies­niais gaba­lais ar mažes­niais gaba­liu­kais — kepant dides­niais — mėsa bus sul­tin­gesnė. Patariame kepti didesniais gabaliukais, tačiau šiukštu neperkepkite! Taip pat pakepiname batoną, kad padarytumėme džiuvėsėlius.
  2. Sutarkuojame arba plo­nai supjaus­tome sūrį.
  3. Viską sude­dame į lėkštę: salotų lapus, po to pomi­do­rus ir agur­kus, vištą, sūrį, saulėgrąžas.
  4. PADAŽAS: Į dube­nėlį supi­lame aliejų, medų (jei medus kie­tas — pakai­tin­kite mik­ro­ban­gėje arba virš ver­dan­čio van­dens), citri­nos sul­tis, sude­dame prie­sko­nius ir drus­kos pagal skonį.
  5. Viską gerai išmai­šome. Ragau­jame. Turi būti nei per saldu, nei per rūgštu, nei per sūru. Jei ko trūksta — įdėkite. Padažą pilame ant salotų ir val­gome su balta duona, juoda duona ar visai be duonos (laisvė rinktis).
  6. Kuo nuoširdžiausiai linkime skanaus!

Panašūs receptai