Ravioliai su špinatais ir sūriu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
45 min.
Puiki idėja pusryčiams arba pietums - galime pasiruošti didesnį kiekį raviolių iš anksto ir laikyti šaldymo kameroje, o kai reikia, išsitraukiame - 10 minučių ir patiekalas pagamintas.
Ingredientai
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Špinatai 3 stiklinė (-ės)
- Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Muskatas maltas Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Alyvogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Rikota 250 g
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Parmezano sūris 250 g
- Itališkas sūris 100 g
Eiga
- Išplakame tris kiaušinius, dedame vieną šaukštelį druskos (galima ir šiek tiek mažiau), supilame miltus, išmaišome ir minkome tešlą rankomis.
- Iškočiojame ir išsispaudžiame reikiamas formeles (vėliau į vidų dėsime po šaukštą įdaro).
- Ištirpiname sviestą. Sudedame ir patroškiname gerai nuplautus špinatus. Nepamirštame pamaišyti. Atvėsiname ir sukapojame.
- Inde sumaišome rikotą, itališką pelėsinį sūrį, vieną likusį kiaušinį, parmezano (pusę) sūrį, baziliką ir muskatą. Į mišinį sudedame špinatus ir viską gerai išmaišome. Pagal skonį įberiame druskos ir pipirų.
- Į kiekvieną tešlos gabaliuką įdedame po šaukštelį paruošto špinatų įdaro. Suvyniojame tešlos gabaliukus su įdaru į raviolio formą. Suvyniotus raviolius penkioms minutėms padedame į šaldymo kamerą.
- Pasūdome vandenį. Į jį įpilame alyvuogių aliejaus (kad ravioliai nesuliptų) ir užviriname.
- Į verdantį vandenį sudedame paruoštus raviolius ir verdame 8–10 minučių. Nusausiname. Patiekiame su sviestu arba norimu padažu. Pabarstome parmezano sūriu, bazilikais.
- Skanaus:)