Ravioliai su špinatais ir sūriu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
45 min.

Puiki idėja pusryčiams arba pietums - galime pasiruošti didesnį kiekį raviolių iš anksto ir laikyti šaldymo kameroje, o kai reikia, išsitraukiame - 10 minučių ir patiekalas pagamintas. 

Ingredientai

  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Špinatai 3 stiklinė (-ės)
  • Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muskatas maltas Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Alyvogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Rikota 250 g
  • Miltai 300 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Parmezano sūris 250 g
  • Itališkas sūris 100 g

Eiga

  1. Išplakame tris kiaušinius, dedame vieną šaukštelį druskos (galima ir šiek tiek mažiau), supilame miltus, išmaišome ir minkome tešlą rankomis.
  2. Iškočiojame ir išsispaudžiame reikiamas formeles (vėliau į vidų dėsime po šaukštą įdaro).
  3. Ištirpiname sviestą. Sudedame ir patroškiname gerai nuplautus špinatus. Nepamirštame pamaišyti. Atvėsiname ir sukapojame.
  4. Inde sumaišome rikotą, itališką pelėsinį sūrį, vieną likusį kiaušinį, parmezano (pusę) sūrį, baziliką ir muskatą. Į mišinį sudedame špinatus ir viską gerai išmaišome. Pagal skonį įberiame druskos ir pipirų.
  5. Į kiekvieną tešlos gabaliuką įdedame po šaukštelį paruošto špinatų įdaro. Suvyniojame tešlos gabaliukus su įdaru į raviolio formą. Suvyniotus raviolius penkioms minutėms padedame į šaldymo kamerą.
  6. Pasūdome vandenį. Į jį įpilame alyvuogių aliejaus (kad ravioliai nesuliptų) ir užviriname.
  7. Į verdantį vandenį sudedame paruoštus raviolius ir verdame 8–10 minučių. Nusausiname. Patiekiame su sviestu arba norimu padažu. Pabarstome parmezano sūriu, bazilikais.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai